cookie-lelawCookie- og Privatlivspolitik

Artikler

Selvsalg - hvordan kommer du i gang?

Her er flere grunde der får dig overbevist om, at det uden tvivl er klogest at sælge sin bolig selv – i hvert fald hvis du vil spare penge og bestemme selv. Der er rigtig mange grunde til at man skal vælge at sælge sin bolig selv,  stedet for at gøre brug af en ejendomsmægler.

Men vi kan komme med nok så mange gode råd. Det handler om at du skal tage ‘action’ og tænke anderledes. Tænker du anderledes skiller du dig ud fra mængden, og dermed synligører du dig selv. Det er meget positivt.

Spar penge på et selvsalg

Når du vælger at sælge din bolig gennem en ejendomsmægler er der rigtig mange omkostninger forbundet med salget. Du skal betale offentlige dokumenter, tinglysning, skattebillet, ejendomsmæglersalæret, og mange andre små omkostninger til fotografer, plantegninger, m.v.

Alle disse udgifter kan du undgå eller spare mange penge på, hvis du vælger at sælge din bolig.

Det at sælge sin bolig selv er bestemt ikke gratis, men det er det billigste og bedste alternativ du har ift. ejendomsmæglere. Er du målrettet kan du finde din køber indenfor kort tid – og du har dermed sparet mange penge.

Du kan lave en bedre fremvisning end ejendomsmægleren

Selvsalg er uden tvivl den bedste løsning for dig, hvis du gerne selv vil bestemme. Ofte har ejendomsmæglere hundredevis af  boliger til salg på samme tid, hvilket gør at der ikke er særlig mange timer til at markedsføre og fremføre din bolig. Ejendomsmæglerne får ikke sat sig selv ordentligt ind i tingene.

Du kender din bolig. Du kender historien, mulighederne, priserne, nærområdet, osv. Du kan blandt andet lave en meget bedre fremvisning end din ejendomsmægler, hvis du fremstår professionelt og troværdigt.

Mange boligsælgere bliver frustrerede på deres ejendomsmæglere, hvis deres bolig ikke bliver solgt. En ejendomsmægler kan lade en bolig ligge i arkivet i flere måneder, uden at røre boligen. Engang imellem ringer boligeren og siger at der skal skub i tingene – hvilket der måske også kommer i en dag eller to, men derefter ryger boligen tilbage i arkivet og venter på at der kommer en interesseret i din bolig. Det kan være meget frustrerede, fordi at man som boligejer ikke kan gøre noget. Det ligger i ejendomsmæglerens hænder.

Hvis du sælger selv, kan du selv gøre det på din måde. Hvilket leder videre til næste grund til at du skal sælge selv.

Du bestemmer selv om din bolig skal sælges

Det kan være frustrerende hvis din bolig ikke bliver solgt, samtidigt med at man har en ejendomsmægler der siger at den nok snart skal blive solgt – men der sker ikke noget. Det er meget frustrerende.

Men rent faktisk kan du selv bestemme om din bolig skal sælges, samt hvornår den skal sælges.

Det eneste det handler om, er hårdt arbejde. Intet mindre. Når man skal sælge sin bolig selv, skal man ikke regne med at det er nemt og at man bare kan bruge et par timer på det om måneden. Det kan man i princippet godt gøre, men så er chancerne for at din bolig bliver solgt bare ikke særlig store. Hvis du bruger en time om aftenen hver dag på at lave annoncer, opslag på Facebook, læse om tips til selvsalg, fremvisninger m.v, så er chancerne for at din bolig bliver solgt meget større, end hvis du havde sat en ejendomsmægler til at sælge din bolig.

Men i princippet bestemmer du selv om din bolig skal sælges eller ej. Jo mere du arbejder på at få din bolig solgt, jo større er chancerne for at din bolig bliver solgt. Spild ikke tiden. Kom i gang.

Hvad skal du have fokus på?

Når man skal sælge sin bolig selv er der mange der tror at man bare skal lave et par boligannoncer, og så er den i vinkel. Sådan er det ikke. Der er hele tiden noget man kan lave. Det er hverken svært eller udfordrende – det tager bare lidt tid. Herunder er der nogle af de ting du skal have styr på, når du skal sælge din bolig selv. Og bare rolig: du kan ikke lave det hele selv. Det skal du have en boligadvokat til. Men det skal vi nok komme ind på om lidt.

Det er nemt. Det tager bare tid.

Offentlige dokumenter

Vi lever i et velfærdssamfund hvor der er mange regler og love som skal overholdes. Med de offentlige dokumenter får du styr på tinglysningen af din bolig, din skattebillet, m.v.

Det er ikke frivilligt om du vil have de offentlige dokumenter eller ej. Faktisk er det lovpligtigt ved et boligsalg at man skal have alle de offentlige dokumenter.

Men bare rolig. Vi hjælper dig med at indhente de offentlige dokumenter.

Hvordan markedsfører du din bolig?

Nu kommer vi til den store udfordring. Det er markedsføringen der ’bestemmer’ hvor hurtigt du får solgt din bolig. Jo bedre markedsføring du laver, jo større er chancerne for at din bolig bliver solgt.

Men hvordan markedsfører du din bolig?

Der er rigtig mange ting du kan gøre. Nogle af tingene kommer vi ind på længere nede i artiklen,  men vi kan også tage et par af tingene allerede nu.

Lokalområdet. En god start er at hænge nogle plakater op rundt om i lokalområdet, så du gør folk opmærksomme på at din bolig er til salg. Dette gør at folk spreder budskabet til andre folk, som måske godt kunne tænke sig at bo i det samme kvarter som du bor i. Husk: hæng kun plakater op hvor det er tilladt.

Køb annoncer i avisen. Du har ingen ejendomsmægler til at gøre det for dig, så du skal gøre det selv. Køb en lille annonce (eller måske en stor en?) i avisen en gang om ugen, så du kontinuerligt gør opmærksom på at din bolig er til salg. Måske er der en interessant og potentiel køber der falder over din annonce?

.. og mange andre ting. Generelt set handler det bare om at tænke ud af boksen. Gør det dine naboer ikke gør – så skal du nok få succes med din markedsføring.

Fremvisningen

Når du sælger din bolig selv skal du naturligvis også fremvise din bolig selv.

Dette er ikke bare et punkt der skal overstås. Det er et punkt der skal kæles og nusses for. At fremvise en bolig er nemlig ikke bare at vise køberne rundt i din bolig. Det handler om at få dine købere til at føle som om at de er hjemme. Her er et par tips:

Fortæl om bygningen. Folk elsker den slags. Fortæl hvornår huset blev bygget, evt. renoveret, hvornår køkkenet blev lavet, osv. Gå ind i historien og fortæl hvad der er sket med boligen gennem tiderne.

Fremhæv mulighederne. Køberne kan helt sikkert ikke lide hele dit hus – der vil altid være et eller andet. Sørg for at fremhæve hvad mulighederne er. At man fx kan rive en væg ned for at få et større børneværelse, eller at et ovenlysvindue vil skabe en hel ny bolig.

Virk selvsikker. Der er ikke noget værre end at snakke med en person der er nervøs. Man får dårlig samvittighed over personen, fordi at man inderst inde bare gerne vil have at den nervøse person slapper af. Slap af – tag det i stiv arm, og drik eventuelt en øl eller to inden. Så er du klar til at fremvise din bolig – og husk nu: vær selvsikker!

Du skal bare snakke. Sværere er det ikke. Der er ikke noget værre end pinlig tavshed, så hvis du sørger for at øve igennem hvad du skal fortælle, så vil det være en rigtig god ide – for så undgår du den pinlige tavshed.

Tips til at få solgt din bolig

Når man sælger sin bolig selv er der ingen ejendomsmægler til at sælge din bolig. Det skal du selv gøre. Du kan muligvis få hjælp af os (som vi anbefaler at du gør brug af).

Herunder har vi været så søde at komme med et par tips og tricks til at du kan få solgt din bolig.  Men det er vigtigt at du husker på, at du skal skille dig ud fra mængden. Der er i dagens Danmark sat rigtig mange boliger til salg og hvis du ikke vil ende som en af de mange andre boliger, bliver du nødt til at tænke anderledes.

Til-salg skiltet

Det gode gamle til salg skilt som sidder i vinduet ved en lejlighed og udenfor indkørslen ved en bolig. Vi kender alle de gode gamle skilte.

Men har de rent faktisk en effekt?

Det har de, uden tvivl. Selvom der måske ikke er mange mennesker der kører forbi din bolig, så bliver rygtet alligevel spredt ved hjælp af mund-til-mund. Folk snakker om hinanden og hvad der sker i nabolaget. Forestil dig at en ældre mand i dit kvarter har en datter der gerne vil bo tæt på sin far. En far ser til-salg skiltet og sender informationen videre til sin datter, hvilket kan ende ud i en mulig køber. Det lyder banalt – men det er rent faktisk sådan at mange boliger bliver solgt. Gennem mund til mund-metoden. Folk netværker med hinanden.

Selvom du sælger selv kan du godt få fat i et til-salg skilt. Der findes flere forskellige services’ på nettet, hvor man kan lave et til-salg skilt for et par hundrede kroner. Ligeledes kan du gøre brug af Robinhus’ tilbud om en selvsalgspakke, som blandt andet inkluderer et professionelt til-salg skilt.

Hav din bolig klar til fremvisning

Når du sælger selv er det ekstra vigtigt at du har styr på din bolig. Der skal være rent, der skal ikke være de der dumme fejl og så skal der ikke mangle noget. Det handler om at kunne præsentere den perfekte drømme bolig/lejlighed.

Udfør venligst denne opgave i følgende rækkefølge:

Start med at rydde op. Støvsug, vask gulvene og tør støvet af.

Fix de små fejl som er at finde rundt omkring. Det kan være at du mangler at få malet en dør, eller at du mangler at få sat en liste fast til væggen. Det er småting, det er vi godt klar over – men det kan være netop den ting, der får bægeret til at flyde over. Derudover kan det også være med til at give et dårligt førstehåndsindtryk af boligen. Sørg for at få fikset de små ting. De koster typisk ikke særlig meget og kan ofte laves på et par timer.

Når du fremviser din bolig skal køberne kunne føle sig hjemme. Du skal fedte for dem. Stil en stor tallerken ind på spisebordet med nogle vindruer, appelsiner, osv. Eventuelt stil en fin vin eller champagne på bordet, hvis du føler at det er værd at byde de potentielle købere på et glas. Det kunne måske være, at I kunne lære hinanden godt at kende, og derved vil de potentielle købere føle en tillid til dig/jer.

Kort opsummering: fedt for køberne, vær venlig, lav de små fejl og gør rent. Det er et must ved enhver fremvisning!

Øg muligheder gennem boligannoncering

For bare et par år siden brugte man ikke boligannoncer, men det gør man i den grad i dag.

Alle ejendomsmæglere gør i den ene eller anden forstand brug af boligannoncer på nettet. Det kan være et sponsoreret reklame på Facebook, en boligannonce på DBA, Home, eller Boligportalen. Der er rigtig mange hjemmesider, hvor man kan sætte sin bolig til salg – enten gratis, eller mod et par hundrede kroner. Det er et must at man gør brug af nogle af disse hjemmesider, hvis man vil gøre sig nogle forhåbninger om at få solgt sin bolig.

Hvis du ikke ved hvordan man laver nogle gode præsentationstekster, tager flotte billeder eller laver en plantegning, som er et must, har du så overvejet at tage imod Robinhus’ tilbud om deres selvsalgspakke? Den er ekstremt billig og hjælper dig med alle de få ting der skal til, for at du kan få solgt din bolig selv.

Robinhus eller Selvsalg,dk hjælper dig med at sælge selv

Som jeg nævnte før, så kan Robinhus/selvsalg.dk hjælpe dig med de ting som du finder svære.

Det kan være at du har svært ved at tage gode billeder af din bolig, at du ikke kan skaffe et til-salg skilt, eller at du bare mangler personlig rådgivning i forbindelse med dit selvsalg. Robinhus er en ejendomsmæglerkæde som har specialiseret sig i selvsalg. Dette betyder at de har har en selvsalgspakke som du kan købe for billige penge. Med den selvsalgs pakke får du personlig rådgivning, samt alle de remedier du skal bruge til at sælge din bolig selv. Der er intet salær og ingen udgifter, udover prisen for selvsalgspakken.

Selvsalgspakken indeholder: professionelle billeder af din bolig, til-salg skilt, annoncering på DBA og mange andre bolig sider, plantegning, personlig rådgivning og meget meget mere.